iPhone 7 vs Galaxy Note 7 nopeustestissä

iPhone 7
Share

Uusien älypuhelimien tullessa myyntiin niille tehdään jos minkälaisia testejä ja vertailuja. Tällä kertaa testipenkkiin on viety iPhone 7 ja Galaxy Note 7, testissä on tutkittu puhelimien nopeutta.

Testit joissa puhelimia väännellään, pudotellaan asfalttiin ja raavitaan näyttöä eivät välttämättä anna kaikkein hyödyllisintä tietoa ostopäätöstä tekevälle. Puhelinten nopeusvertailu sen sijaan antaa kuluttajalle hyödyllistä tietoa ostopäätöksen tueksi, mutta miten?

iPhone 7 vs Galaxy Note 7 – Nopeustesti

Mitä hyötyä nopeusvertailusta on? Koska puhelimen suorituskyky on suoraan verrannollinen puhelimen elinkaareen, voi nopeustestiä käyttää tukena puhelimen valintaan. Eli mitä rivakampi laite, sitä pitempään puhelin suoriutuu tehtävistään ohjelmistojen päivittyessä yhä raskaimmiksi.


Kuten videosta näkyy, molemmilla puhelimilla käynnistetään ja ajetaan samat ohjelmat ja pelit. iPhonen 7 tulos testissä on huomattavan paljon nopeampi verrattuna Galaxy Note 7 tulokseen.

Näyttäisi siltä että Apple on onnistunut uuden A10 prosessorinsa kanssa erinomaisesti. Joissakin uutisissa kerrotaan uuden A10 prosessorin olevan jopa MacBook Air kannettavaa nopeampi.

Tällainen yhden tahon suorittama testi ei ole vielä yksiselitteinen, siksi tutkimme eri sivustoja ja rasitustestien tuloksia. Kuten alla olevasta listasta voi lukea, poimimamme tulokset tukevat videolla näkyvää testiä. Myös muissa rasitustesteissä iPhone 7 vie kilpailijoita kuin litran mittaa.

Ohjelma iPhone 7 Galaxy Note 7
AnTuTu 142532 133845
GFXBench 110.3 fps 80 fps.
BaseMark OS II 2999 2626
Geekbench 4 5585 5213

Taulukossa olevat rasitustestit mittaavat yleensä puhelinten prosessoreiden ja näytönohjainpiirien toimintaa. Joissakin tuloksissa on otettu mukaan testin ”Overall score” jossa on laskettu puhelimen suorituskyky usealla eri osa-alueella.

Jos raaka suorituskyky on ensimmäinen valintakriteerisi, iPhone 7 näyttää hyvältä vaihtoehdolta. Valinnassa kannattaa kuitenkin aina huomioda millaisia ohjelmia ja sovelluksia puhelimella ajaa. Jos iPhone sopii myös sovellusten osalta käyttöösi, siitä riittää puhelinta pitkälle tulevaisuuteen. Kannattaa siis laittaa tilaus vetämään pikimmiten.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share