Apple iPad Pro 9.7″

iPad Pro
Share

Apple iPad Pro tabletti on tehokas, todella tehokas tabletti. Sen sisällä raksuttaa 64 bittinen A9X prosessori joka pesee lähes kaikki kilpailijat mennen tullen. iPad Pro’n näyttö on huippuluokkaa samoin kuin akkukesto, joten speksit ovat ainakin kohdallaan.

Tablettia on myynnissä kahta kokoa, 9.7″ ja 12.9″ tuumaiset mallit, niissä on pieniä eroja joihin palaamme tuonnempana. Tässä artikkelissa keskitymme pienempään, 9.7″ tuumaiseen tablettiin.

Apple iPad Pro – Lyhyesti

Annamme alkuun puheenvuoron laitteen valmistajalle tai maahantuojalle. Esittely on katkelma joka on poimittu valmistajan suomenkielisiltä kotisivuilta. Alkuperäistä esittelyä on referoitu, koko esittely on luettavissa linkistä esittelyn lopussa.

iPad Pro ei ole ainoastaan uuden sukupolven iPad. Se on tinkimätön näkemys henkilökohtaisesta tietojenkäsittelystä tämän päivän maailmassa. Se tuo hyppysiisi suorituskykyä, joka lyö laudalta useimmat kannettavat tietokoneet. Ja monimutkaisetkin tehtävät sujuvat yhtä luontevasti kuin kosketus, pyyhkäisy tai kynällä kirjoittaminen. Valitsitpa 12,9 tuuman tai uuden 9,7 tuuman mallin, iPad Pro on pystyvämpi, monikäyttöisempi ja kannettavampi kuin mikään muu sitä ennen.

Näyttö: on olennainen osa iPadin käyttökokemusta. Se tarjoaa laitteen komentoosi Multi-Touchin kautta ja avaa sisältösi katseltavaksi hämmästyttävällä tarkkuudella. Siksi loimme kaikkien aikojen värikylläisimmän Retina-näyttömme. 12,9 tuuman iPad Prossa on iOS-laitteiden korkein näytön tarkkuus. Ja uuden 9,7 tuuman iPad Pron näyttö – kaikista edistyksellisin näyttömme – on maailman kirkkain ja vähiten heijastava.

Suorituskyky: 64-bittisen A9X-sirun antaman tehon ansiosta iPad Pro voi helposti hoitaa tehtäviä, jotka oli aiemmin varattu työasemille ja PC:ille. Puhumattakaan niistä tehtävistä, joiden tekemiseen et PC:tä koskaan harkinnutkaan. Raja-aitoja kaatavasta suorituskyvystä huolimatta A9X-sirun tehokas arkkitehtuuri mahdollistaa jopa 10 tunnin akunkeston.

Kamera: iPad Prossa on erinomainen kamera sekä edessä että takana. Voit kuvata tyylikkäitä kuvia ja videoita 12,9 tuuman mallin 8 megapikselin iSight-kameralla. 9,7 tuuman iPad Prossa on edistyksellisin 12 megapikselin iSight-kameramme, jolla voidaan tallentaa 4K-videota, 240 fps hidastusvideoita ja Live Photos -kuvia.

Käytettävyys: Apple Pencil tuntuu uskomattoman tutulta jo kun ensi kerran tartut siihen. Se havaitsee sekä kallistuksen että painallusvoiman, joten voit luoda erilaisia taiteellisia tehosteita. iPad Prossa on iOS 10 – maailman edistyksellisin, intuitiivisin ja turvallisin mobiilikäyttöjärjestelmä. iOS 10:n tehokkaat vakioapit ja moniajo-ominaisuudet auttavat saamaan iPadista kaiken irti.

Muuta merkillepantavaa:

  • iPad Prossa on hifi-kaiutin joka kulmassa, joten se saa aikaan vivahteikkaan, laajan ja yksityiskohtaisen äänimaailman.
  • Valitsitpa minkä tahansa iPad Pron, siihen löytyy sopiva Smart Keyboard joka toimii myös kevyenä mutta kestävänä kantena iPadille.
  • 9,7 tuuman iPad Pro mahduttaa raskaan sarjan suorituskyvyn alle puoleen kiloon. 12,9 tuuman iPad Pro on ohuempi kuin iPhone 7 ja painaa vain rapiat yli 700 grammaa.

Lue tuotteen esittely kokonaisuudessaan: Apple.com/fi

iPad Pro – Testejä ja arvioita

Tutkimme lukuisia testejä ja teemme niistä yhteenvedot. Yhteenvetomme perustuu useiden testaajien samankaltaisiin havaintoihin, ei yksittäisiin mielipiteisiin. Suuren otannan ansiosta saat luotettavan kuvan tutkittavan laitteen ominaisuuksista. Sinun ei tarvitse enää kahlata ympäri nettiä, teemme sen puolestasi.

As far as tablet displays go, the 9.7″ iPad Pro has the best one that I’ve seen. The combination of greatly improved peak brightness, extremely good color accuracy, an improved anti-reflective coating, and support for a wider color gamut all contribute to this, and the usefulness of aspects like the wide gamut will become even more apparent as time goes on and more content supporting it is released. -Anandtech-

To no surprise, synthetic benchmarks confirm that the iPad Pro 9.7 is a beast. Scores are off the charts, exceeding the results produced by Qualcomm’s most powerful mobile SoC, namely the Snapdragon 820. -Phonearena-

There’s really no comparison on a tablet, and everything I photographed on the newest iPhone turned out exactly the same, as unheard of as that is. Only the Samsung Galaxy S7 Edge I was also carrying around offered photos that looked better. -Techradar-

You can probably leave the charger at home for the day when you bring the iPad Pro with you. This tablet lasted a very impressive 10 hours and 4 minutes on the Laptop Mag Battery Test, which consists of Web surfing over Wi-Fi at 150 nits of screen brightness. By comparison, the Surface Pro 4 lasted only 6 hours and 5 minutes. -Laptopmag-

The 9.7-inch Pro hung around for between three and four days of mixed use. Think: firing off emails, watching YouTube videos, streaming podcasts and more, mixed with long stretches of idle time. This sort of off-and-on usage more accurately reflects the way most people use their tablets, and in that regard, the iPad Pro does a fine job. -engadged-

iPad Pro -Yhteenveto

iPad Pro on suorituskyvyltään yksi parhaita tabletteja. Rasitustestien mukaan sille pystyy pistämään kampoihin ainoastaan Surface Pro tabletti.

Tabletin näyttö on myös aivan omaa luokkaansa. Sekä silmävaraisesti arvioituna että myös testeissä joissa on tehty labratason mittauksia, testaajat luonnehtivat näyttöä parhaaksi mitä ovat tähän asti tutkineet.

Mitä tulee kameraan, sama meno jatkuu. iPad Pro’n kamera on yksi parhaista mitä mobiililaitteissa on koskaan nähty. Jos jotain täytyy kaivella, Galaxy 7 puhelimen kamera on arvioitu ehkä paremmaksi mutta nyt puhutaankin tableteista, ei puhelimista.

iPad Air’n akkukesto on riittävä jokapäiväiseen käyttöön ja hieman enemmänkin. Riippuen testaajasta ja mittaustavasta, laitteen akku riittää jopa yli 10 tunnin nettiselaukseen.

Ostosuositus? Kyllä. iPad Pro on joka osa-alueella aikalailla paras tabletti. Jos laitteelle tulisi löytää jokin vaihtoehto esim. käyttöjärjestelmän tai ohjelmistojen vuoksi, ainoaksi haastajaksi näyttäisi nousevan Microsoft Surface.

Arvioiden mukaan laite ei korvaa täysin kannettavaa, eli ainoaksi laitteeksi työntekoon, etenkin raskaaseen kuvankasittelyyn se ei ole paras vaihtoehto.

Suuremmassa 12.9″ tuumaisessa on enemmän RAM muistia eli se sopii paremmin suurten tiedostojen kuten CAD kuvien tutkimiseen. Toisaalta, suuremmassa mallissa on harvemmassa pikseleitä joten pienemmän kuva näyttää ehkä paremmalta. Suuremman näytöllä on helpompi kirjoittaa jos käytössä ei ole erillistä näppäimistöä, kannattaa siis harkita kumpi laite soveltuu itselle paremmin.


 PLUSSAT  MIINUKSET
 + Näyttö  – Hinta
 + Suorituskyky  – 9.7″ mallissa vain 2 GB RAM
 + Kamera
 + Akkukesto
 + Apple Pencil
Tilaa tabletti Saksasta kilpailukykyiseen hintaan

Jätä oma arviosi

Jos sinulla on käyttökokemuksia tai luotettavaa tietoa tabletin ominaisuuksista ja käytettävyydestä, ole hyvä ja kerro siitä muillekin. Todellisista käyttöympäristöistä tulevat pitkän aikavälin kokemukset tarjoavat erittäin arvokasta tietoa tabletin ostajille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share