Sony Xperia XZ – Testit ja arvioinnit

Sony Xperia XZ
Share

Sony esitteli ensimmäiset vesitiiviit puhelimet eikä uusi Sony Xperia XZ tee tässäkään poikkeusta. Vesitiiviyden lisäksi Xperia XZ puhelimesta löytyy uudistewttu kamera, älykäs akku sekä uutta muotoilua. Sonyn puhelimet on tunnettu myös laadukkaista näytöistä ja varsinkin puhelimien kameroiden hyvästä suorituskyvystä.

Sony tuo uusia malleja tarjolla hyvin nopealla, puolen vuoden syklillä. Xperia XZ puhelimesta löytyy riittävästi testi ja arvostelutuloksia joten pääsemme tutkimaan onko puhelinpäivitykselle tai uuden lippulaivan hankinnalle perusteita.

Sony Xperia XZ – Lyhyesti

Koostamme ensin lyhyen tiivistelmän puhelimen ominaisuuksista ja uudistuksista. Tarkka kuvaus on luettavissa Sonyn kotisivuilta.

Design: Harkitsimme jokaista yksityiskohtaa luodessamme älypuhelinta, joka on sekä mukava että tyylikäs. Viimeisintä tuotosta pehmentää kaareva lasi ja pyöristetyt kulmat sekä loputtomalta vaikuttava silmukkakuviointi.

Uusimmissa älypuhelimissamme on pinta, joka näyttää kiertävän saumattomasti puhelimen ympäri. Se saa aikaan puhtaan, selkeän ilmeen ja se sopii helposti kämmenelle. Xperia XZ:n tausta on erittäin puhdasta ALKALEIDO™-metallia, joka antaa pinnalle syvyyttä, kiiltoa ja kirkkautta.

Yhtenäinen muotoilu sisä- ja ulkopuolella auttaa tekemään Xperia-älypuhelimista tyylikkäitä ja helppokäyttöisiä. Kaikki kuvakkeemme, värimme ja grafiikkamme on valittu huolellisesti, jotta ne ovat sopusoinnussa puhelimesi fyysisen muotoilun kanssa.

Näyttö: Kirkkaat värit voivat muuttaa tunnelmaa tai herättää tapahtumat eloon. Siksi olemme kehittäneet mobiililaitteille suunnitellun TRILUMINOS™-näytön. Ainutlaatuisessa tekniikassa yhdistyvät Live Colour LED ja Live Colour Creation™, mikä takaa intensiivisen ja elävän väripaletin.

IPS:n avulla Xperia tarjoaa huipputerävät kuvat ja tarkat värit kaikista katselukulmista. Uusimpien puhelintemme näytöissä on tehokkaat LCD-taustavalot ja ainutlaatuinen suodatin, joka päästää vähemmän valoa ulos. Mikä on tuloksena? Upea kontrasti ja uskomattoman syvät mustat kaikista katselukulmista

Kamera: Xperia XZ on täynnä edistyksellisiä valokuvaustekniikoita, jotka ovat tuttuja muista Xperia-älypuhelimista. Lisäksi se sisältää kolminkertaisen kuvantunnistustekniikan, jonka avulla analysoit, mukautat ja otat täydellisiä kuvia haastavissa olosuhteissa.

Xperia XZ-puhelimella kuvaat myös liikkuvia kohteita – ennen kuin tilanne ehtii mennä sinulta ohi. Yhdistämällä kuvasensorin ja lasersensorilla toimivan automaattitarkennuksen voit pysäyttää liikkeen tarkasti kuvaan, vaikka valaistus olisi heikko.

Sonyn RGBC-IR-sensori tuottaa uskomattoman tarkkoja värejä, kuvasitpa kirkkaassa auringonvalossa tai sisällä. Se analysoi ja mukautuu valoon ja toistaa värit juuri sellaisina kuin ne näet. Kuviasi ei siis enää tarvitse parannella ennen niiden jakamista.

Suorituskyky: Xperia XZ toimii Qualcomm® Snapdragon™820 -suorittimella. Snapdragon 820 -suoritin on yksi markkinoiden tehokkaimmista mobiilisuorittimista. X12 LTE -tuella siinä on huippulaatuinen liitettävyys, grafiikka, valokuvaus, suoritusteho ja akunkesto.

Xperia XZ:n keskusyksikkö on 100 % nopeampi ja sen kuvanopeus on 40 % suurempi kuin aiemmissa suorittimissa. Sen ansiosta puhelin tarjoaa salamannopeaa verkkoselausta, sujuvan pelikokemuksen, viiveettömän videon suoratoiston ja vaikuttavan moniajon.

Sony Xperia XZ – Erityispiirteitä

  • Xperia XZ oppii ja mukautuu sen perusteella, kuinka käytät puhelintasi.
  • Xperia XZ oppii lataustapasi ja mukautuu niihin, minkä ansiosta akun käyttöikä jopa kaksinkertaistuu.
  • Hi-Res-äänen ja DNC-tuen avulla kuulet musiikin niin kuin se on tarkoitettu ja suljet pois muut äänet.

 
Sony Xperia XZ – Testit ja yhteenvedot

Tutkimme lukuisia testejä ja teemme niistä yhteenvedot. Yhteenvetomme perustuu useiden testaajien samankaltaisiin havaintoihin, ei yksittäisiin mielipiteisiin. Suuren otannan ansiosta saat luotettavan kuvan tutkittavan laitteen ominaisuuksista. Sinun ei tarvitse enää kahlata ympäri nettiä, teemme sen puolestasi.

Sony Xperia XZ – Testejä ja arvioita

The changes aren’t huge and it still bears the unmistakably monolithic Sony design, but XZ looks and feels like more of a refined, luxurious option than its predecessor. -cnet.com

…the phone does feel nicer in the hand compared to the Xperia Z5. -pcadvisor

if you mount your phone in a VR headset, you can actually see a real difference in sharpness there. But as far as normal usage is concerned, 1080 x 1920 px is a-OK. -Phonearena

Sony is a master of making LCD screens look super-colourful and bold, and that hasn’t changed with the Xperia XZ. -Trustedreviews

In terms of regular photography, you’re going to get some great-looking shots out of the Xperia XZ using the auto mode. -Techradar

A Snapdragon 820 was always going to be powerful, and inside the Xperia XZ it shows its muscle. -gsmarena.com

Sony Xperia XZ – Yhteenvetomme

Yhteenvetomme: Xperia XZ on suorituskyvyltään erittäin hyvä, mittausten mukaan se on lähes kärkipäässä muiden lippulaivamallien joukossa. Tehokkaan näytönohjainpiirin ansiosta graafinen suorituskyky ylittää muutamissa testeissä jopa Galaxy 7 puhelimen.

Yleisestä käytettävyydestä löytyy aika vähän mielipiteitä, ehkä johtuen siitä että nykyinen Marshmallow 6.0 käyttöjärjestelmä tullaan päivittämään jossakin vaiheessa uusimpaan Nougat 7.0 versioon. Kuinka paljon entinen käyttöliittymä muuttuu, on vielä avoinna.

Puhelimen akkukesto on pantu merkille positiiviseen sävyyn ja Stamina akunsäästömoodi on luettu plussaksi samoin kuin pikalataus. Puhelimessa on uusin c-tyypin USB liitäntä.

Mitä tulee ostosuositukseen, historia toistaa itseään. Jos omistat edellisen X Performancen mallin, syytä vaihtoon ei ole koska puhelimet ovat lähes identtisiä. Nopeassa tahdissa tulevat uutuusmallit eivät ehdi muuttua riittävästi jotta arvostelijat olisivat tyytyväisiä.

Uuden puhelimen ostajalle Xperia XZ tarjoaa erittäin suorituskykyisen, vesitiiviin (varauksella) ja ekosysteemiltään erittäin hyvän vaihtoehdon.

 PLUSSAT  MIINUKSET
 + Roiskevesisuojattu  – Ei uusinta käyttöjärjestelmää (Nougat 7.0 tulee myöhemmin päivityksenä)
 + Kaksoiskaiuttimet  – Vähän uudistuksia aiempaan lippulaivamalliin nähden
 + Näytön värit ja laatu
 + Design

Tilaa puhelin Saksasta kilpailukykyiseen hintaan

Jätä oma arviosi

Jos sinulla on käyttökokemuksia tai luotettavaa tietoa puhelimen ominaisuuksista ja käytettävyydestä, ole hyvä ja kerro siitä muillekin. Todellisista käyttöympäristöistä tulevat pitkän aikavälin kokemukset tarjoavat erittäin arvokasta tietoa puhelimen ostajille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share