LG G6 – Puhelin uudella näyttösuhteella

LG G6
Share

LG esitteli uusimman lippulaivamallinsa LG G6 puhelimen. Puhelimen merkillepantavimpia yksityiskohtia on sen näyttö. Näyttö on uudistunut monella tapaa, sen kuvasuhde on muuttunut ja myös fyysiset mitat ovat hieman odotettua suuremmat.

LG G6 puhelimen näyttönä on 18:9-kuvasuhteen FullVision-näyttö, josta löytyy Dolby Vision ja HDR 10 -tuki. Näytön koko on 5,7 tuumaa ja sen resoluutio on 2880×1440 pikseliä. Puhelimesta löytyy myös kilpailijoiden tapaan tuplakamera, kamera on varustettu optisella zoomilla ja kuvanvakaimella.

LG G6 – Lyhyesti

Koostamme ensin lyhyen tiivistelmän puhelimen ominaisuuksista ja uudistuksista. Tarkka kuvaus on luettavissa lg.com/fi sivuilta.

Näyttö: 5,7” QHD FullVision-näyttö. Laajemmat näkymät, kevyempi kädessä. Yllättävän suuri FullVision-näyttö elegantissa laitteessa tarjoaa enemmän tilaa kirjoittamiseen, selailuun ja laajemman kuvakulman pelaamista varten. 18:9-formaatti ja QHD Plus -resoluutio tarjoavat myös ylivoimaisen kuvanlaadun vielä elävämpään katselukokemukseen.

Design: Saumaton muotoilu ja hienostunut rakenne. FullVision-näyttö ja kevyt, ensiluokkainen metallikehys ja lasi vievät LG G6:n seuraavan sukupolven älypuhelinmuotoilun huippuluokkaan.

Kamera: LG G6 vangitsee elämän kaikki näkymät kaksinkertaisella 13 megapikselin kameralla takaosassa. LG G6:n laajakulmakamerassa on 125° linssi, joka kattaa vielä laajemman kulman, kuin muut tuotemerkit (78°).

LG G6 – Erityispiirteitä

  • 18:9 näyttösuhde
  • Vesi- ja pölytiivis, IP68-luokitus suojelee puhelinta vedeltä ja pölyltä.
  • High Fidelity -äänentallennuksella ja kahdella High AOP-mikrofonilla LG G6 takaa täyteläisemmän, rikkaamman ja paremman äänenlaadun.
  • LG G6 vie pelikokemuksesi aivan uudelle tasolle Vulkan™-tuella.
  • Google Assistant – neuvova ääni tukenasi.

LG G6 – Testit ja vertailut

Tutkimme lukuisia testejä ja teemme niistä yhteenvedot. Yhteenvetomme perustuu useiden testaajien samankaltaisiin havaintoihin, ei yksittäisiin mielipiteisiin. Suuren otannan ansiosta saat luotettavan kuvan tutkittavan laitteen ominaisuuksista. Sinun ei tarvitse enää kahlata ympäri nettiä, teemme sen puolestasi.

what makes it so special. It’s the 18:9 aspect ratio. This also equates to a 2:1 ratio, which means two perfect squares fit next to each other on it, something that LG exploits in the user interface. -digitaltrends-

The LG G6 is also the first phone to support both HDR 10 and Dolby Vision, which promises to bring an enhanced viewing experience thanks to a much brighter and more vibrant image. -androidauthority-

As you’ll see with some of the samples, you can take some sharp and attractive photos, but in night mode things are very slow and a little blurry around the edges – the Samsung Galaxy S7 Edge and the Google Pixel are better options for sure. -techradar-

Even better, the G6 now supports wireless charging…and we got the G6 back up to full capacity in a bit over 100 minutes. -phonearena-

3,300mAh gets you a full day, but not much more. -androidcentral-

All in all, the G6 does very well in CPU-intensive tasks, and is below average in graphics-specific tests. -gsmarena-

You’ll notice some of the frame rate scores are lower than the G6’s market rivals; the OnePlus 3T and Google Pixel have the same 821 processor but have better scores. -pcadvisor-

LG G6 – Yhteenveto

Design: Testaajat pitävät metallirunkoisen puhelimen designia enimmäkseen hyvänä. Puhelimen reunat ovat kevyesti pyöristetyt ja ne kestävät paremmin iskuja, kertoo LG. Tausta on lasia, testaajien mukaan se kerää yllättävän vähän sormenjälkiä. Sormenjälkilukija on hyvin sijoitettu ja siihen on helppo osua. Parasta muotoilussa on että uuden kuvasuhteen ansiosta puhelimen runko on kapea ja sen sanotaan olevan kokoluokassaan paras yhdellä kädellä käsiteltävä puhelin.

Näyttö: LG G6 puhelimen näyttö on IPS LCD 2K näyttö joka on toteutettu 18:9 kuvasuhteella. Se parantaa puhelimen käsiteltävyyttä ja tuo uutta ulottuvuutta moniajoon kun kuvaruutu jaetaan 2:1 muotoon. Puhelimessa on Dolby Vision ja HDR 10 -tuki…tosin tekniikkaa tukevaa tarjontaa esim. Netflixilla on vielä aika vähän. Näytön laatua pidetään erittäin hyvänä mutta ei aivan OLED näytön veroisena. Yleisarvosana on kuitenkin kiitettävä, ehkä juuri potentiaalin (Dolby Vision ja HDR 10) ja uuden kuvasuhteen ansiosta.

Suorituskyky: Lähes kaikissa testeissä ollet puhelimet ovat olleet hieman raakileita, ohjelmistoiltaan 95% valmiita…ja siksi rasitustestejä on tehty aika vähän. Testit ovat kuitenkin suuntaa-antavia ja niiden mukaan LG G6 toi myyntiin suorituskyvyltään keskitasoisen puhelimen jonka prosessori jää pian muiden lippulaivamallien jalkoihin.

Tehokkaampia malleja löytyy runsaasti, kuten Huawein Mate 9, P10 ja Galaxy S7 Edge ja esimerkiksi keskihintainen OnePlus 3T  joka pesee myös LG G6 puhelimen suorituskykymittauksissa, vaikka ne käyttävät samaa prosessoria.

Kamera: LG G6 puhelin käyttää muiden huippupuhelinten tapaan kaksoislinssiä. Testaajien mukaan kuvanlaatu on todella hyvä, ainoastaan low light kuvaus tuo hieman ongelmia. Puhelimen HDR moodi ja 4K videokuva saavat erityistä kiitosta. Kaiken kaikkiaan puhelimen kamera (lainattu Sonylta) tuottaa erirttäin hyvää kuvamateriaalia.

Akkukesto:  Puhelimessa on kiinteä 3300 mAh akku. Akkukestoa ei ole mitattu keskeneräisen Firmwaren vuoksi mutta testikappaleiden akkukesto on keskitasoa. Puhelin tukee langatonta latausta mikä saa testaajilta positiivista palautetta…näyttää kuitenkin siltä että langaton lataus ei kuulu Suomessa myytäviin puhelimiin.

Ostosuositus: Hyvin usea testaaja antaa LG G6 puhelimelle ostosuosituksen…itse asiassa lähes kaikki. Mutta myös kilpailijat tekevät huippunäyttöjä ja tarkkoja kameroita, vesitiiviitä runkoja ja kaunista designia. Kesän ja syksyn 2017 aikana kaikki valmistajat tuovat markkinoille huippumallinsa jotka on varustettu Snapdragon 835 suorittimella. Se merkitsee enemmän suorituskykyä, enemmän akkukestoa, nopeampaa latausta, parempia kuvia ja langattomia ominaisuuksia.

Juuri nyt LG G6 on oiva ja suositeltava valinta mutta entä muutaman kuukauden päästä. Riittääkö valintaperusteeksi erilainen kuvasuhde? Uusi kuvasuhde on hieno ominaisuus mutta kilpailijoiden uudemmat suorittimet ja OLED näytöt tuovat käyttöön VR ominaisuudet. HDR 10 and Dolby Vision tuovat elokuvateatterin puhelimeesi, mutta onko ominaisuuksille riittävästi tarjontaa? Nyt jos milloin kannattaa harkita tarkkaan. Mielestäni LG G6 ei pysty kilpailemaan ominaisuuksiltaan riittävän hyvin tulevia uutuusmalleja vastaan…paitsi jos hinta tulee asettumaan riittävän alas.

 PLUSSAT  MIINUKSET
 + Näyttö – Snapdragon 821
 + Kameran kuvanlaatu – Kiinteä akku
 + Vesitiiveys ja langaton lataus
 + Design
 + Suorituskyky

Tilaa puhelin Saksasta kilpailukykyiseen hintaan

Jätä oma arviosi

Jos sinulla on käyttökokemuksia tai luotettavaa tietoa puhelimen ominaisuuksista ja käytettävyydestä, ole hyvä ja kerro siitä muillekin. Todellisista käyttöympäristöistä tulevat pitkän aikavälin kokemukset tarjoavat erittäin arvokasta tietoa puhelimen ostajille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share