Huawei P10

Huawei P10
Share

Huawei on tuonut markkinoille kaksi uutta puhelinta, P10 ja P10 plus mallit. Puhelimet kuuluvat Huawein malliston kärkikastiin, niistä löytyy esim. aiemmista malleista tutut Leican tuplakamerat, 5,1 tuuman Full HD ja 5,5 tuuman Full HD -näytöt.

Puhelimia on toki uudistettu, esimerkiksi sormenjälkitunnistin on muuttanut paikkaa ja löytyy nyt puhelimen etupuolelta. Uusista puhelimista löytyy myös mukavasti muistia, tupla sim-kortti mahdollisuus, pikalataus, uusia värivaihtoehtoja ja timanttileikattua designia.

Huawei P10 – Lyhyesti

Huawein P9 mallin seuraajat ovat P10 ja hieman suurempi P10 Plus. Viime vuoden P9:ään verrattuna P10 sisältää suorituskykyä parantavan uuden järjestelmäpiirin ja uudistetun kameran. P10 puhelimessa on octa-core HiSilicon Kirin 960 -järjestelmäpiiri ja 4 gigatavua RAM-muistia. Kamera on Leican 20MP/12MP kaksoislinssikamera optisella kuvanvakaimella.

P10:n näyttö on 1920×1080 pikselin Full HD ja P10 Plussassa 2560×1440 pikselin QHD näyttö. Tallennustila alkaa 64GB:stä, eli tilaa on ja se on laajennettavissa muisitikortilla, SIM-korttipaikkoja on kaksi.

Yhteydet ovat aika lailla viimeisintä mallia, 4G LTE, Bluetooth 4.2, ac luokan Wi-Fi ja USB-C liitäntä. Akku on 3200 mAh joka on pikaladattavissa. Käyttöliittymä on uudistettu EMUI 5.1 ja alla pyörii uusin Android 7.0 Nougat käyttöjärjestelmä. Jotain erikoista, sormenjälkitunnistin on pyörähtänyt puhelimen etupuolelle.

Tarjolla on pari spesiaaliväriä, Dazzling Gold ja Dazzling Blue joissa metallinen takakuori on Hyper Diamond Cut -viimeistelty. Erikoisen käsittelyn etuna on parempi tuntuma, pinnoitteen pitäisi myös hylkiä sormenjälkiä ja naarmuja.

Huawei P10- Testit ja vertailut

Tutkimme lukuisia testejä ja teemme niistä yhteenvedot. Yhteenvetomme perustuu useiden testaajien samankaltaisiin havaintoihin, ei yksittäisiin mielipiteisiin. Suuren otannan ansiosta saat luotettavan kuvan tutkittavan laitteen ominaisuuksista. Sinun ei tarvitse enää kahlata ympäri nettiä, teemme sen puolestasi.

Huawei’s EMUI, one of the most controversial Android overlays, is much better to use than with previous smartphones, and offers machine learning algorithms that should speed up your phone the more you use it. -pcadvisor-

The P10’s display demonstrated great potential for outdoor use in our sunlight legibility test. A score of 3.379 is a very good achievement for an LCD panel and emphasizes a strong point of the IPS NEO tech. -gsmarena-

Being fair to Huawei, the version of Emotion on the P10 is the best I’ve tested. The company has made some changes that show it’s listening to customer feedback. -trustedreviews-

Bluetooth headphones connect easily to the P10, and during our time using the phone we had perfect audio over the connection. -techradar-

The Huawei P10 and P10 Plus are not perfect, but they are about as close as it is possible to get right now. -androidauthority-

As far as image quality goes, the P10 shoots excellent pictures. It produces well-exposed images with plenty of fine detail that easily passed our pixel-peeping tests with flying colors. -phonearena-

The P10 has the fastest CPU performance in the comparison field in the multi-core test of Geekbench 4…The GPU’s performance is also really good, but it cannot quite reach the performance of up-to-date premium GPUs, such as the Adreno 530. -notebookcheck-

So if photography is a priority, definitely go for the P10 Plus — it’s got a dependable Auto mode for most kinds of shots, some intriguing artistic modes to play around with, and that all-important manual mode for great long exposures at night. -androidcentral-
Huawei P10 – Yhteenveto

Design: Testaajat antoivat Huawei P10 designille pelkkää kiitosta. Merkillepantavaa, hyvin usea testaaja kertoi että puhelinta on vaikea erottaa iPhone 7:sta. Sormenjälkilukija on nyt etupuolella, asiaan suhtauduttiin neutraalisti. Kiitosta sai timanttileikattu pinta ja sen tuntuma. Puhelin tuntuu normaalia pienemmältä ja yksi arvostelija sanoikin puhelimen olevan supermukava käsitellä.

Näyttö: Huawei P10 puhelimen näyttö on IPS NEO Full HD näyttö. Testaajien puhelimet ovat oikeastaan kaikki pienempiä malleja joten P10 Plussan QHD näytöstä ei löydy arvioita. Yhteenvetona voidaan sanoa että näyttö on hyvin kilpailukykyinen. Mittausten mukaan, P10 näytölle löytyy parempia versioita Applen huippuluureista tai Super AMOLED näytöistä…ja siitä pitää myös maksaa. Omassa hintaluokassaan parempia vaihtoehtoja on hyvin hankala jollei mahdoton löytää.

Suorituskyky: Huawei P10 on suorituskykymittausten perusteella todella nopea. Jos tutkitaan puhelimen prosessorin suorituskykyä, sille löytyy vain pari haastajaa…vanha kunnon iPhone ja OnePlus 3T. Graafisessa suorituskyvyssä olisi hieman petraamista mutta silläkään puolella se ei kuitenkaan alisuorita,  tulokset ovat hyvin samakaltaisia muiden lippulaivojen kanssa.

Kamera: Puhelin sai DXOMark:n testissä 87 pistettä, tulos on niin kova että Huawei P10 edelle menee vain neljä puhelinta. Tulos on yhteneväinen testaajien arvioiden kanssa, yksiselitteinen arvio puhelimen kamerasta on kiitettävä.

Akkukesto:  Puhelimessa on kiinteä 3200 mAh akku. Testeissä akkukestoa luonnehditaan yhtä poikkeusta lukuunottamatta yleensä hyväksi. Akun lataus nollasta sataan prosenttiin kestää n.100 minuuttia mikä on myös kohtuullinen tulos. Yleisarvosana lienee keskitasoa parempi, ei aivan kiitettävä.

Ostosuositus: Kannattaako ostaa Huawei P10 puhelin. Testaajien mukaan kyllä kannattaa…tosin pienellä varauksella. Jos omistat jo vuoden vanhan P9 mallin, uudistusten määrä ja taso ei välttämättä ole riittävä maksuperuste.

Muutoin P10 puhelin on hyvin suositeltava ostos. Se on tehokas, ei häviä millään osa-alueella hintaluokkansa kilpailijoille. Sen kamera on lähestulkoon markkinoiden paras ja akkukestoa on riittävästi. Sen toiminta on nyt jouhevampi, uudistettu puhelimen oppiva käyttöliittymä on saanut paljon kiitosta. Oikeastaan ainoa negatiivinen piirre on IP luokituksen puuttuminen, eli puhelin ei ole vesi- ja pölytiivis.

 PLUSSAT  MIINUKSET
 + Akkukesto – Ei vesi- tai pölytiivis
 + Kameran kuvanlaatu – Näyton resoluutio 1080p
 + Käsiteltävyys
 + Design
 + Suorituskyky

Tilaa puhelin Saksasta kilpailukykyiseen hintaan

Jätä oma arviosi

Jos sinulla on käyttökokemuksia tai luotettavaa tietoa puhelimen ominaisuuksista ja käytettävyydestä, ole hyvä ja kerro siitä muillekin. Todellisista käyttöympäristöistä tulevat pitkän aikavälin kokemukset tarjoavat erittäin arvokasta tietoa puhelimen ostajille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share