Huawei Mate 9

Huawei Mate 9
Share

Huawei Mate 9 puhelimella on sauma täyttää merkittävä aukko phablet luokan puhelimista…Galaxy Note 7 jättämä. Mate 9 onkin varsin suorituskykyinen puhelin minkä lisäksi sille luvataan jopa kaksi päivää akkukestoa.

Erittäin hieno piirre on puhelimen kyky mukautua käyttäjän puhelimen käyttötottumuksiin. Puhelimen ennakoidessa käyttäjän liikkeitä laitteen suorituskyvyn luvataan pysyvän koko ajan todella korkella.

Huawei Mate 9 puhelimesta on tarjolla myös Pro versio. Pro’ssa on hiukan pienempi ja tarkempi AMOLED näyttö, enemmän muistia ja USB 3.0 liitin. Speksejä voi vertailla tarkemmin tästä linkistä. Huawein kotisivuilta löytyy valmistajan esittely josta saa hyvän kuvan laitteen ominaisuuksista.

Huawei Mate 9 – Testejä ja arvioita

Tutkimme lukuisia Huawei Mate 9 puhelinta käsitteleviä testejä ja arvioita ja teemme niistä yhteenvedot. Yhteenvetomme perustuu useiden testaajien samankaltaisiin havaintoihin, ei yksittäisiin mielipiteisiin. Suuren otannan ansiosta saat luotettavan kuvan tutkittavan laitteen ominaisuuksista. Sinun ei tarvitse enää kahlata ympäri nettiä, teemme sen puolestasi.

Aluminum and glass are the best smartphone combo going, making any device cool to the touch and resistant to smudges and fingerprints. -notebookreview-

Thanks to its powerful IPS display, the Huawei mate 9 also performs great outdoors. -Notebookcheck-

Lightnin fast performance -digitaltrends-

The Mate 9’s maximum brightness is excellent…Black levels are also kept well in check, and the Mate gets a superb contrast value exceeding 1600:1. -gsmarena-

In our custom constant-brightness screen-on battery test, the Mate 9 lasted for over twelve hours of continuous operation; this is very much a phone that will push through a full day on a charge. -phonearena-

We shot some fantastic images while using the phone – although it’s still not the best camera on the market right now. -techradar-

The handset isn’t water-resistant either, something that I’ve come to expect at this price. -trustedreviews-

Personally, I feel EMUI 5 is a nice upgrade. -anadtech-

Overall, it means that despite some issues with the camera, the Mate 9 is still one of the most innovative and fastest flagship phones on the market and has the best battery life to boot. -pcworld-

If the Galaxy Note 7 was still on the market, Samsung would be facing significant competition. But since that device went up in flames, the Mate 9 stands alone without any major phablet competitor. -androidpit-

Mate 9 is probably the best big-screen Android smartphone you can buy right now. -androidauthority-
Huawei Mate 9 – Yhteenveto

Näyttö: 5.9″ tuuman 1080 x 1920 pikselin Full HD LCD IPS  näyttö saa testaajilta paljon positiivista palautetta. Vaikka sen näytöntarkkuus on useita kilpailijoita alhaisempi, tarkkuus riittä hyvin jokapäiväiseen käyttöön, ainoastaan virtuaalilasien kanssa voi esiintyä ”häiriöitä”. Näytön kirkkaus on mittausten mukaan lähes kaikkia kilpailijoita parempi ja siksi puhelinta voi käyttää hyvin myös ulkona kirkkaassa valossa, samoin kontrasti on aivan omaa luokkaansa.

Suorituskyky: Mate 9 puhelimessa on Huawein uusin HiSilicon Kirin 960 prosessori. Rasitustesteissä puhelin osoittautuu erittäin tehokkaaksi. Riippuen testistä, suorituskyky aiempiin malleihin nähden on noussut jopa yli 100%. Kilpailijoihin nähden, iPhone 7 on ehkä hiukan yhä kovempi luu, Galaxy S7 ja Google Pixel ovat suunnilleen samalla tasolla. Testaajien arvioissa suorituskyky saa vain kiitosta.

Käytettävyys: Huawei Mate 9 puhelimessa on uusin Androis 7.0 Nougat käyttöjärjestelmä jonka päällä on uusittu EMUI 5.0. käyttöliittymä. Aiempaa käyttöliittymää moitittiin hieman ”kiinalaiseksi” ja Huawei on viilannut uutuuden nyt miellyttävämmäksi. Puhelimen käytettävyyttä kiitellään, kiitosta saa etenkin hyvä muokattavuus.. Pientä varauksellisuutta on aistittavissa mutta yleisarvosana on kiitettävä. Kritiikkiä herättää esiasennetut ohjelmat joista osan voi tosin sulkea.

Kamera: Leican 12MP kamera optisella kuvanvakaimella tuottaa erittäin hyviä kuvia. Videokuva on 4K tasoa ja myös erittäin korkealaatuista. Vertailun vuoksi, kuvanlaadun arvioidaan olevan iPhone 7 tasolla ja jos sitä aivan parasta vaaditaan, Galaxy 7 on ehkä parempi vaihtoehto.

Akkukesto: Rasitustesteissä Mate 9 akkukesto on ylittämätön, yli 12 tuntia jatkuvaa nettiselausta. Akkukesto lienee tulokseltaan paras lippulaivapuhelinten parissa.

Yhteenveto: Testaajat arvioivat mielenkiintoisella tavalla Huawei Mate 9 olevan ”2017 alkupuolen” paras älypuhelin…kertonee tuulisesta piikkipaikasta. Arviossa todetaan myös että kun Galaxy Note 7 asema haihtui savuna ilmaan, kilpailijoita on vähän tai ei lainkaan. Joka tapauksessa Mate 9 on joka osa-alueella erittäin hyvä puhelin.

Ostosuositus? Kyllä, jos etsit tämän hetken ehkä parasta Android phabletia. Galaxy Note 8 olisi ehkä käyttöliittymältään, kameraltaan ja näytöltään parempi…jos se vain olisi olemassa. Sitä odotellessa Huawei Mate 9 lienee kokoluokassaan paras vaihtoehto.

 PLUSSAT  MIINUKSET
 + Design ja kokoonpano  – Ei vesi ja pölytiivis
 + Suorituskyky  – Näytön tarkkuus virtuaalilasien kanssa
 + Kameran kuvanlaatu  – Kameran low-light kuvanlaatu
 + Akkukesto
 + Näyttö ja sen kirkkaus
 + Kaiuttimien äänenlaatu

Tilaa puhelin Saksasta kilpailukykyiseen hintaan

Jätä oma arviosi

Jos sinulla on käyttökokemuksia tai luotettavaa tietoa puhelimen ominaisuuksista ja käytettävyydestä, ole hyvä ja kerro siitä muillekin. Todellisista käyttöympäristöistä tulevat pitkän aikavälin kokemukset tarjoavat erittäin arvokasta tietoa puhelimen ostajille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share