Samsung Galaxy A5 – Premium ominaisuuksia budget hintaan

Galaxy A5
Share

Samsung Galaxy A5 puhelimen vuoden 2017 versio on varsin mielenkiintoinen uutuus. Se tarjoaa useita lippulaivapuhelimista tuttuja ominaisuuksia kohtuulliseen hintaan. Edellisvuoden versioon nähden A5 2017 malliin on tullut paljon uutta, mitä kaikkea?

Metallirunko on jo tässäkin hintaluokassa arkipäivää mutta uutta on vesi- ja pölytiiveys. Kameran tarkkuus on noussut, suorittimen teho, RAM käyttömuistin ja tallennustilan määrä. Akku on hieman suurempi ja myös langattomat ominaisuudet ja liitännät ovat muuttuneet…on siis syytä tutkia testejä ja arvosteluja ostopäätöksen tueksi.

Galaxy A5 – Lyhyesti

Koostamme ensin lyhyen tiivistelmän puhelimen ominaisuuksista ja uudistuksista. Tarkka kuvaus on luettavissa samsung.com/fi sivuilta.

Näyttö: 5,2″ tuumainen 1920 x 1080 (FHD) Super AMOLED näyttö. Always On Display säästää aikaa. Lepotilassa näytöllä näkyvät niin kellonaika, kalenteri, vastaamattomat puhelut kuin tekstiviestit ilman, että joudut koskemaan puhelinta.

Design: Ohut lasinen ja metallinen rakenne. Galaxy A5 on muotoiltu miellyttäväksi. Takakuoren kameran ulokkeen puuttuminen mahdollistaa tasaisen sileän ja symmetrisen muotoilun.

Kamera: Yksityiskohtaiset kuvat. Galaxy A:n kamera vangitsee yksityiskohdat erinomaisesti. Painamalla kotipainiketta kaksi kertaa voi käynnistää kameran nopeasti ja ottaa kuvan ilman turhaa viivettä. Optimoi muotokuvia tai muokkaa värisävyjä kamerasuodattimilla suosikkikuviesi parantelemiseksi.

Galaxy A5 – Erityispiirteitä

  • Symmetrinen USB Type-C -liitin.
  • Samsung Cloud -tili sisältää 15 GB tilaa varmuuskopiolle ja synkronoinille.
  • KNOX suojaa tärkeitä tietoja virushyökkäyksiltä ja roskapostilta.
  • Veden- ja pölynkestävä IP 68 luokituksen mukaisesti.
Galaxy A5 – Testit ja vertailut

Tutkimme lukuisia testejä ja teemme niistä yhteenvedot. Yhteenvetomme perustuu useiden testaajien samankaltaisiin havaintoihin, ei yksittäisiin mielipiteisiin. Suuren otannan ansiosta saat luotettavan kuvan tutkittavan laitteen ominaisuuksista. Sinun ei tarvitse enää kahlata ympäri nettiä, teemme sen puolestasi.

The long and the short of it is this phone is super stylish, or at least, if you like Samsung’s premium aesthetic; and a lot of people seem to! It also feels great in the hand with that reassuringly solid metal bodywork. -knowyourmobile-

Maximum brightness is excellent, particularly if you engage the Auto mode, in which case the display gets a healthy boost in bright conditions…Even so, the A5 (2017)’s numbers are right up there with the S7 flagship – excellent. -gsmarena-

The new Grace user interface is beautiful and functional, the best Samsung has done and one of the best of all Android phone makers. -phonearena-

SuperAMOLED produces rich, vibrant, saturated colours with very deep blacks and dazzling whites. Viewing angles are excellent, and the display is very bright and clear – a pleasure to use. Another plus: SuperAMOLED places less of a hit on battery life than many competing technologies. -pcadvisor-

Samsung Galaxy A5 also comes with a fast charger. A normal higher-power charger outputs at 5 volts, 2 amps, but Samsung’s fast chargers ramp-up to 9V to almost fully charge the battery in an hour. -techradar-

Thus, the Galaxy A5 (2017) is built on solid performance that is situated in the mid-range…However, it cannot compete with the strong Adreno 530 in the Axon 7 or OnePlus 3T.

If you like getting creative with your phone camera, there are better choices, though. -techradar-
Galaxy A5 – Yhteenveto

Design: Galaxy A5 puhelimen etu- ja takakansi on lasia, reunoja kiertää ohut metallikehys. Puhelimen designia rinnastetaan paljon Galaxy S7’aan jota pidetään muotoilultaan yhtenä parhaista puhelimista. Puhelin on pöly- ja vesitiivis mikä saa paljon positiivista palautetta samoin kuin puhelimen tuntuma ja käsittely. Yhteenvetona, muotoilua on vaikea pistää tästä paremmaksi.

Näyttö: Galaxy A5  näyttö on 5.2″ tuuman Full HD Super AMOLED näyttö.  Näytön suorituskykyä, kirkkautta, katselukulmia jne. on arvioitu silmämääräisesti ja laboratoriomittauksin. Tulos on varsin selvä, Samsungin käyttämä Super AMOLED näyttö on markkinoiden paras.

Suorituskyky: Puhelimessa on Exynos 7880 suoritin, sama kuin edeltäjässä. Tehoa aiempaan versioon nähden on viilattu ylöspäin nostamalla kellotaajuutta mikä ei ole onnistunut ratkaisu koska puhelimen suorituskyky on ollut pettymys. Käyttömuisti on noussut 2GB’stä 3 GB’een. Rasitustesteissä Galaxy A5 tekee keskivertotulosta mutta se ei nouse mitenkään yli muiden.

Pelaaminen onnistuu hyvin medium asetuksilla, joissakin peleissä full asetuksillakin. Jos etsit hintaluokassa merkittävästi tehokkaampaa puhelinta, OnePlus 3T tai Honor 8 on parempi valinta mutta se tapahtuu näytön laadun kustannuksella.

Kamera: Galaxy A5 puhelimen pääkamera on 16MP ja se kuvaa Full HD videota. Yllättäen, vaikka Galaxy S7 kameraa pidetään markkinoiden parhaana, Galaxy A5 ei yllä aivan samalle tasolle. Kuvanlaatu on hyvä mutta ei mitenkään ylittämätön. Kuvanvakaimen puute joka heikentää tarkkuutta huonossa valaistuksessa, samoin kuin 4K videokuvauksen puuttuminen, on saanut negatiivista palautetta.

Akkukesto:  Puhelimen akkukesto on lyönyt testaajat niinsanotusti ällikällä. Galaxy A5 on saanut testeissä erittäin hyviä tuloksia, akkukestoa lupaillaan helposti yli kahdeksi päiväksi mikä on älypuhelimissa todella kova tulos. Always on Display toiminto parantaa akkukestoa hyvin merkittävästi.

Ostosuositus:  Testaajat ovat aika varovaisia, yleinen arvio on että jos tarvitset kultaisen keskitien kulkijan, Galaxy  A5 on hyvä valinta…suoranaista ostosuositusta ei kuitenkaan tule. Henkilölle joka ei pelaa eikä käytä raskaita ohjelmia, Galaxy A5 on akkukeston ja erinomaisen näytön ansiosta erittäin hyvä ostos.

Mistä testaajien varauksellisuus johtuu? Puhelimessa on pieniä mutta ”ärsyttäviä” piirteitä. Galaxy A5 suorituskyky on vain keskitasoa, syystä tai toisesta käyttöjärjestelmä ei ole uusin Android Nougat vaan vanhempi Marshmallow. Kamera ottaa hyviä kuvia mutta siitä puuttuu kuvanvakain ja 4K videointi. Tällaisten yksityiskohtien takia joudut ehkä painottamaan valintaasi. Onko painoarvo näytön laadulla, akkukestolla, suorituskyvyllä vai kameralla, sinä päätät.

 

 PLUSSAT  MIINUKSET
 + Näyttö – Vanha käyttöjärjestelmä
 + Design – Keskinkertainen suorituskyky
 + Vesi- ja pölytiivis – Ei kuvanvakainta
 + Akkukesto
 + Kameran kuvanlaatu

Tilaa puhelin Saksasta kilpailukykyiseen hintaan

Jätä oma arviosi

Jos sinulla on käyttökokemuksia tai luotettavaa tietoa puhelimen ominaisuuksista ja käytettävyydestä, ole hyvä ja kerro siitä muillekin. Todellisista käyttöympäristöistä tulevat pitkän aikavälin kokemukset tarjoavat erittäin arvokasta tietoa puhelimen ostajille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share