ASUS ZenBook Flip

ASUS ZenBook Flip
Share

ASUS ZenBook Flip on 13,3″ Full HD (1920×1080) kosketusnäytöllä varustettu ultrakannettava jonka näyttö kääntyy täydet 360°, kannettavaa voi siis käyttää joko kannettavana tai tablettina.

Kannettava on rakennettu ilman tuulettimia sekä mekaanisesti liikkuvia osia joten se on täysin äänetön käytössä. ZenBook Flip on 13,9 mm ohut ja painaa 1,3 kg eli on siis todella kompakti paketti.

Testatussa ja edullisimmassa mallissa on Intel® Core™ M3-6Y30 -suoritin integroidulla Intel® HD 515 -näytönohjaimella, 8 Gt keskusmuistilla sekä 128 Gt SSD-asemalla.

Kannettavaa saa tehokkaammalla i5 tai i7 prosessorilla ja suuremmalla kiintolevyllä mikä tietenkin nostaa myös hintaa. Oheisesta linkistä löytyy ASUS ZenBook Flip kannettavan valmistajan tuote-esittely.

Kannettavassa on viimeisimmät USB 3.0 -liitännät sekä USB 3.1 Type-C -liitäntä. Laite tukee nopeinta 802.11ac Wi-Fi’ä, muistia löytyy 8 Gt DDR3. Siinä hieman tärkeimpiä ominaisuuksia, mitä testaajat ovat mieltä laitteesta, tutkitaan asiaa.

ASUS ZenBook Flip – Testejä ja arvioita

Tutkimme lukuisia ASUS ZenBook Flip kannettavaa käsitteleviä testejä ja arvioita ja teemme niistä yhteenvedot. Yhteenvetomme perustuu useiden testaajien samankaltaisiin havaintoihin, ei yksittäisiin mielipiteisiin. Suuren otannan ansiosta saat luotettavan kuvan tutkittavan laitteen ominaisuuksista. Sinun ei tarvitse enää kahlata ympäri nettiä, teemme sen puolestasi.

The best part about this 2-in-1 is its long battery life. -Laptopmag-

Yes, its overall performance is poor compared to its laptop peers: you can buy the same kind of speed from Asus’ own UX305CA for $1,299, after all. -PCAuthority

For our next benchmark, we turned to Cinebench R15…Surprisingly, the Flip wasn’t at the bottom of the list. -PCWorld-

We wish there were options to add a Core m5 or m7 processor for road warriors. Forget about gaming on the UX360. -Techradar-

The UX360CA is very well-equipped in terms of quality in this comparison, despite it having the lowest resolution in the group. -Notebookcheck-

if you’re looking to save some money and aren’t fussed about the hinge, then I’d still recommend the UX305CA as my mid-range laptop of choice. -Expertreviews-

However, the typing feel is not flat-out bad. The keys are well-positioned and of a good size. It’s just far from the best Asus is capable of. -PCAdvisor-ASUS ZenBook Flip – Yhteenveto

Näyttö: on 13.3″ tuumainen Full HD näyttö (1920×1080) IPS näyttö. Testaajien mukaan näyttö on positiivinen yllätys. Kuva on värikylläinen, terävä ja katselukulmat ovat laajat. Mittausten mukaan kritisoitavaa löytyy vaatimattomasta kirkkaudesta (300 cd/m²) minkä vuoksi esim. ulkona työskentely on hankalaa.

Suorituskyky: Testikoneessa on on Intel® Core™ M3-6Y30 -suoritin joka asettuu rasitustesteissä kilpailijoihin nähden keskitasolle. Teho riittää mainiosti arkikäyttöön mutta työkoneeksi suositellaan esim. ASUS UX305CA kannettavaa. Pelaamiseen laitetta ei suositella.

Akkukesto: ASUS lupaa akkukestoa 12 tuntia, testaajat eivät. Akku kestää videotoistossa n. 8 h, sekalaisessa työskentelyssä kuten tekstinkäsittelyssä ja pienimuotoisessa multimediakäytössä reilusti työpäivän. Mittausten mukaan akkukesto on vertailukelpoinen ja jopa tavallista parempi kilpailijoihin nähden.

Yhteenveto: ZenBook Flip on alumiinikuorineen designin mallikappale, se on äänetön ja sen akku on pitkäkestoinen…mutta se ei arvioiden mukaan riitä. Tarjolla on tehokkaampia, näytöltään ja akkukestoltaan yhtä hyviä kannettavia…tosin tuulettimen kanssa äänekkäämpiä.

360° kääntyvästä näytöstä ei löytynyt liiemmin hyötynäkökohtia ja siksi huomattavan useassa testissä suositeltiin ZenBook Flipin sijaan hankkimaan Asuksen UX305 kannettava. ZenBook Flipin suorituskyky nousee i5 ja i7 prosessoreilla, samoin hinta. Ostosuositus? Ei, pelkästään 360° kääntyvän näytön tai äänettömyyden perusteella laitetta on hyvin vaikea suositella ostettavaksi.

 PLUSSAT  MIINUKSET
 + Kevyt ja äänetön  – Keskinkertainen suorituskyky
 + Akkukesto  – Kokoonpanon laatu
 + Kirkas, korkeakontrastinen näyttö
Tilaa kannettava Saksasta kilpailukykyiseen hintaan

Jätä oma arviosi

Jos sinulla on käyttökokemuksia tai luotettavaa tietoa kannettavan ominaisuuksista ja käytettävyydestä, ole hyvä ja kerro siitä muillekin. Todellisista käyttöympäristöistä tulevat pitkän aikavälin kokemukset tarjoavat erittäin arvokasta tietoa kannettavan ostajille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share