Apple MacBook Air 13″

Apple MacBook Air 13
Share

Apple MacBook Air 13″ kuuluu kokonsa ja suorituskykynsä puolesta kannettavien tietokoneiden Ultrabook luokkaan.

Kyseessä on kompakti 1.7 mm ohut ja 1.35 kg painava alumiinikuorinen kannettava. Ultrabook kannettavien hinnat alkavat n. 1000€ tietämiltä, myös MacBook Air lähtee tonnilla riippuen kylläkin vuosimallista ja varustelusta.

Applen kannettavat ovat olleet testimenestyjiä suorituskykynsä ja etenkin käytettävyyden puolesta. Etsimme arvosteluja ja testejä MacBook Air vuoden 2016 versiosta jotta saat hyvän kuvan mahdollisen ostopäätöksen tueksi.

Apple MacBook Air – Lyhyesti

Koostamme ensin lyhyen tiivistelmän kannettavan ominaisuuksista ja uudistuksista. Tarkka kuvaus on luettavissa apple.com/fi/ sivuilta.

Yleistä: Olipa tehtävä mikä tahansa, viidennen sukupolven Intel Core i5- ja i7-prosessorit ovat siihen valmiina Intel HD Graphics 6000 -näytönohjaimineen. Kaikki käy ultranopeasti kuvien muokkaamisesta verkon selaamiseen. Kaikki tämä teho on pakattu valtavan ohueen 1,7 cm unibody-runkoon, joka painaa vain 1,35 kg.

Suorituskyky: MacBook Airin flash-muisti on jopa 17 kertaa nopeampi kuin 5400 kierr./min kannettavan kovalevy. Siksi kaikki tekemäsi tapahtuu vikkelästi ja reagoivasti. MacBook Air herääkin nopeasti flash-muistin ja viidennen sukupolven Intel Core -prosessoreiden ansiosta.

MacBook Air kestää latausten välillä jopa uskomattomat 12 tuntia. Voit siis työskennellä ilman piuhoja aina aamukahvista iltamyöhään. Kun on aika rentoutua, voit toistaa iTunes-elokuvia jopa 12 tuntia. Ja koska valmiusaika on jopa 30 päivää, voit olla poissa viikkoja ja jatkaa juuri siitä, mihin jäit.

Yhdistettävyys: Uusimman 802.11ac-tekniikan ansiosta MacBook Air vie Wi-Fi-nopeudet lyömättömälle tasolle. Yhdistä 802.11ac-tukiasemaan – kuten uuteen AirPort Extremeen tai AirPort Time Capsuleen – ja koe jopa kolme kertaa edellistä sukupolvea nopeampi langaton suorituskyky. 802.11ac:ssa on myös laajennettu kantama, joten voit työskennellä vapaammin kuin koskaan ennen.

Käytettävyys: Kaikkien Macin toimintojen takana on macOS-käyttöjärjestelmä. macOS Sierra tuo Macille ensimmäistä kertaa Sirin sekä uusia tapoja nauttia kuvista, ostaa entistä turvallisemmin verkossa ja työskennellä entistä saumattomammin laitteiden välillä.

Jokaisen uuden Macin mukana tulee Kuvat, iMovie, GarageBand, Pages, Numbers ja Keynote. Voit siis olla luova ja tuottelias alusta alkaen. Saat mainioita ohjelmia myös sähköpostin ja tekstiviestien lähettämiseen, surffailuun, FaceTime-puheluiden soittamiseen ja jopa uusien ohjelmien hakemiseen.

 
MacBook Air – Testit ja arviot

Tutkimme lukuisia testejä ja teemme niistä yhteenvedot. Yhteenvetomme perustuu useiden testaajien samankaltaisiin havaintoihin, ei yksittäisiin mielipiteisiin. Suuren otannan ansiosta saat luotettavan kuvan tutkittavan laitteen ominaisuuksista. Sinun ei tarvitse enää kahlata ympäri nettiä, teemme sen puolestasi.

MacBook Air – Testejä

While the ecosystem of USB-C peripherals has grown, I still wish the MacBook would grow another USB-C port. -Laptopmag-

As usual, it all comes at the expense of a cramped display. If you can’t cope with its lack of pixels and don’t plan on using an external monitor, that alone should be a reason to give it a miss. -T3.com-

this reviewer is happy for the keyboard to remain unchanged. Its slightly convex keys are the best I’ve used yet on a computer -Techradar-

The colors tend toward the warmer end of the spectrum, and the display has wide viewing angles with an impressive contrast and sharp details. The 2016 MacBook also does an excellent job shrugging off glare thanks to its resistant panel rather than excessive brightness -Notebookreview-

MacBook Air – Yhteenveto

MacBook air on kevyt, suorituskykyinen ja käytettävyydeltään erinomainen kannettava. Ulkoasu saa pelkkää kiitosta samoin kuin näppäinten ja tasohiiren tuntuma.

Rasitustestien mukaan MacBook Air on tehokas mutta ei nouse erityisesti muiden yläpuolelle, se on aikalailla samaa luokkaa kilpaijoidensa kanssa. Kannettavan teho riittää kuitenkin pitkälle tulevaisuuteen eli on siinä mielessä hyvä hankinta.

Yleensä Applen näytöt ovat keränneet kiitosta mutta ei tälläkertaa. Leveät kehykset herättävät närää ja näyttöä pidetään ylipäätään vanhentuneena. Rasitteena on myös liitettävyys uniikkien Thunderbolt liittimien muodossa.

Kiitosta on tullut kannettavan akkukeston puolesta, mittausten mukaan se on parhaimpia mitattuja tuloksia.

Ostosuositus? Ei tällä kertaa. Arvioiden mukaan laite on hieman vanhahtava. MacBookia havittelevan on ehkä syytä tutkailla ensin Pro mallia. Windows Ultrabookeista löytyy myös useita tehokkaampia ja uudeaikaisempia malleja joiden liitettävyys on erinomaista tasoa.

 

 PLUSSAT  MIINUKSET
 + Akkukesto  – Webcam tarkkuus
 + Kiintolevyn nopeus  – Näyttö
 + Keveys ja design  – Kaiuttimien äänenlaatu

Tilaa kannettava Saksasta kilpailukykyiseen hintaan

Jätä oma arviosi

Jos sinulla on käyttökokemuksia tai luotettavaa tietoa kannettavan ominaisuuksista ja käytettävyydestä, ole hyvä ja kerro siitä muillekin. Todellisista käyttöympäristöistä tulevat pitkän aikavälin kokemukset tarjoavat erittäin arvokasta tietoa kannettavan ostajille.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Share